Galerie foto

,,100 de ani de la Marea Unire”

Din seria activităților dedicate Centenarului, desfășurate în perioada decembrie 2017 – decembrie 2018 în cadrul  proiectului intitulat„Centenarul României Mari” se remarcă Simpozionul cu tema „Centenarul Unirii Basarabiei cu Țara – Mamă”.

  Evenimentul, desfășurat pe 26 martie 2018, a fost organizat în colaborare cu  Societatea de Științe Istorice din România –  Filiala Constanța.

Simpozionul s-a desfășurat la sala multimedia și s-a bucurat de prezența unor oameni de cultură :prof. univ. dr. Stoica Lascu de la Universitatea „Ovidius” din Constanța și totodată președintele Societății de Științe Istorice din România, Filiala Constanța, prof. Rădulescu Nicolae, autor de carte, , dr. Titov Iuliana, reprezentantul Muzeului de Etnografie și Artă Populară și al Asociației de părinți a Școlii Gimnaziale Nr. 12 Tulcea, arh. Suhov Anca, reprezentant al Consiliului Local și alte oficialități. La eveniment au  participat, alături de elevii și cadrele didactice din școală, reprezentanți ai  Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, Școlii Gimnaziale „Alexandru Ciucurencu”, Școlii Gimnaziale „Elena Doamna”, Școlii Gimnaziale „Nifon Bălășescu” și  Școlii Gimnaziale „Constantin Găvenea”.

   Lucrările au fost deschise de d-l prof. univ. Stoica Lascu care a subliniat importanța evenimentului și a salutat inițiativa a organizatorilor.

   A urmat susținerea a celor două secțiuni: 

  • Secțiunea I – Pagini de istorie „Centenarul Unirii Basarabiei cu Țara – Mamă”, prezentarea de referate și lucrări power point;
  • Secțiunea a II-a-  Pagini de creație – „Unirea Basarabiei cu Țara – Mamă prin ochii copiilor” care a constat în prezentarea unor creații în proză și în versuri, ale elevilor.

   În încheierea activității, elevii școlii au susținut un emoționant moment artistic, dedicat evenimentului.

    Elevii au fost premiați cu diplome și cărți. Prin bunăvoința d-lui prof. Nicolaie Rădulescu toți participanții au primit volumul ,,Basarabia – de la cotropire până la unirea cu PATRIA MAMĂ”.

   Activitățile din cadrul simpozionului au  oferit elevilor posibilitatea de a conștientiza importanța istorică a Marii Uniri și a valorilor fundamentale ale istoriei și culturii naționale.

Echipa implicată în organizarea evenimentului  a fost coordonată de d-na profesor Emilian Anisia.